Jdi na obsah Jdi na menu
 

Agihrátky se zvířátky

25. 9. 2010

 

Agihrátky se konaly opět v hezkém areálu PetCenter v horních Počernicích. Vítek chtěl moc na závody, tak jsem obětovala svou účast a půjčila mu Coru (Isa už neběhá, neb nevidí a Shelby ještě neběhá, ale až bude, to bude nářez :-)

Do Počernic jsme dorazili výjimečně včas (což je s Vítkem skoro zázrak) a po drobné pomoci se stavbou parkuru a přejímce jsme začali závodit. Jako první hra se běžel 3dílný parkur - výmysl rozhodčí Jitky Novotné. Tato vtipná vložka zamotala hlavu nejednomu psíkovi. Startovalo se ze čtverce na zemi, první část parkuru překonal pes, poté byl odložen ve čtverci a další 2 skočky a slalom překonával samotný psovod. Poté se připojil ke svému parťákovi a 3. část parkuru překonávali společně. Áčko psovod podlézal, zatímco jej pes překonával. Odložení pejskové se divili i ušima, když viděli, kterak jejich páníčci prohopkávají slalomem. Někteří to nevydrželi a šli jim pomoct nebo aspoň ukázat, jak se to správně běhá, čímž si vysloužili chybu. Další zmatky byly na áčku, které měl psovod za úkol podlézt, zatímco ho pes překonával. Ošetřit v takové situaci zóny bylo takřka nemožné, ale nebylo to třeba - většina psů se zasekla nahoře a zmateně se rozhlíželi, kamže jim to ten páník zmizel. Rychlí psi se otočili a hupli áčko zpátky, aby ho trochu popohnali, ale on nebyl ani tam, válel se v trávě pod překážkou. Fakt humorné. Vítek zahájil  velmi slušným během na 8. místě.   Cora všechno vcelku zvládla, kromě odložení, utekla nejdřív za Vítkem na slalom a než se tyčkami propletl, znuděna  i za mnou, ale nakonec parkur dokončila.

 

Další hrou byl Gambler. První část parkuru  zvládl Vítek bravurně, i když později přiznal, že původně vymyšlenou trasu zapomněl, tudíž první část běhu byla jedna velká improvizace. Po písknutí 20 vteřin  se trochu zamotal a žolíka  běželi s několika odmítnutími a chybami, protože to trochu překombinoval, čímž Coru dokonale zblbnul. Dostal ale pochvalu od paní rozhodčí a Evy za vzorně připravenou první část trasy - písknutí mu krásně vyšlo do blízkosti 1. překážky povinného kurzu.

 

Jako třetí se běžel Carussel, ten  běželi čistě (co se taky dá zkazit na běhání dokola, že?), jen se Corča maličko zatoulala do místa, kde někdo  ztratil pamlsky, tak  stihli za 20 vteřin jen 10 překážek, stačilo to opět na 8. místo. Já jsem si pak mimo soutěž zaběhla také, kolo s 9 překážkami jsme zvládly za 10 vteřin, tudíž bychom pravděpodobně vyhrály (fakt běžela super, pusinka moje).

Poslední parkur byl vylepšený zvířátky - byla tam kachna, morčata, králík a fretky, vše samozřejmě v klecích. Corča chtěla králíka pást, fretek si nevšimla, možná to ale jenom hrála, protože se jich vlastně bojí. Byla ze zvířátek trochu zmatená, takže běh byl takový vlažný, nanicovatý, myslím, že  nasbírali tolik bodů, že to bylo asi na jedno z posledních míst.   Nicméně ji Vítek po každé chybě ukecal k další práci, což je velmi pozitivní. Naštěstí byly diskvalifikace vzácné, jen za opuštění kolbiště nebo vyvenčení se na parkuru, vše ostatní bylo prominuto. Vítek chtěl samozřejmě vyhrát, takže úplně šťastný nebyl, ale bez práce nejsou koláče a  bez trénování asi nikdy vyhrávat nebude.

s Shelbičkou jsem běžela kousek carusselu, běhání dokolečka se jí líbilo, trošku jsem jí to vyšperkovala proběhnutím tunelu a taky jsme zkoušely áčko, a docela to šlo. V mezičase jsem ji vypustila v areálu spolu se dvěma jacky paní Irglové a to, co spolu ti tři vyváděli, bylo úžasné. Pro foťák jsem doběhla až v době, kdy se trošku uklidnili, neb byli unaveni, ale i tak je pár fotek úchvatných.

Nakonec jsme navštívili obchod Pet Center a nakoupili spoustu blbin se slevou, mimo jiné holkám nádherné plastové náhubky (ty byly nadšením bez sebe ), které budu muset doma maličko přepracovat. Konečné resumé - Corča běhala vcelku slušně, Vítkovi ji asi půjčovat nebudu, protože na tréninky s ní jezdit nechce, tak ať si trhne. Shelby si užila, přivítala asi 30 psů a 20 lidí, než jsem ji odchytila a pak se chovala poměrně slušně .