Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vrh E PRT

 

Comtessa Realgar      x     ICH  Czujny Mysia Zaglada

Cudweed's Lancelot x Ety Kutcher-Chan     Ch Cavalli Caturra Badger x Ch Nutella Mysia Zagłada FC

Tessinka je dcerou úžasné fenky Ety Kutcher-Chan, která pochází z fantastické pracovní linie parsonů od. p. Kučery. Má stejně jako maminka složeny norovačky a vlohovky, příležitostně je lovecky využívána na naháňkách, Její babička a prababička jsou obě lovecky upotřebitelné. Zjevně podědila, protože lovit chce velmi, na rozdíl od Kety je u toho ovšem i vcelku ovladatelná. 

Tentokrát jsem jela krýt do Polska na špičkového psa Czujny Mysia Zaglada - vnuka Snow Wind True Grita, kterým jsem neúspěšně kryla Kety. Czujny je moc milý pes, který má kromě skvělého původu také výborný exteriér a skvělou povahu, je lovecky využíván. Je vzdáleně příbuzný s naší Shelbičkou, takže volba byla jasná. Štěňátka mají předpoklad být výbornými pracovními či sportovními psy s vyrovnanou povahou. 

1.4. 2022 se nám narodila silná aprílová pětka. Na 2 kousky jsme si museli počkat skoro do 7 ráno, protože Tessa se rozhodla, že 3 jí stačí, a spokojeně se o ně starala. Následovala cesta do práce, kde pusa obdržela kapačku a oxytocin a během čtvrthodinky vyklopila zbylá 2 štěňátka. A mohlo se zase jet domů. Tedy 35km cesta tam a zpátky trvala déle, než samotná práce na veterině cheeky. Ale co už, hlavně, že jsou živí a zdraví. 

Porodní váhy miminek:

Zelený pejsek         1.4. 23.20        207g

Fialová fenka          1.4. 23.40         199g

Červená fenka        1.4.  24.00        199g

Oranžová fenka      2.4.    6,30       170g

Modrý pejsek         2.4.    6,40       188g   

eligos.jpg

 

Narodil se jako první a největší. Je to takový kliďas, pohodář a  rozený vůdce, ale drive mu nechybí. Srst má velmi jemně broken, ale fousy asi žádné mít nebude. 

Zcela nečekaně zakotvil v rodině svého bráchy Erlika a aktuálně již trénuje flyball pod krycím jménem Tazzík. 

 

 

erlik.jpg

alias Pepe. Narodil se poslední po skoro 6hodinové pauze a byl nejmenší, ale velmi rychle ostatní dohnal. Jediný je hrubosrstý a je to takový akční poděs. U všeho je první, všem krade hračky a fantasticky se tahá kdykoli o cokoli. 

Se svou paničkou Martinou se bude věnovat agility a flyballu, doma má ještě křížence teriéra Oggyho, kterého úspěšně terorizuje. 

 

elisa.jpg

Narodila se 4. v pořadí, byla a je nejmenší. Je to velmi něžná dušička, jemná, mazlivá, ale ne, že by se neuměla řádně rozčílit a nabančit klidně i klukům. 

Čeká ji kariéra rodinného psa v akční rodince se 2 dětmi, kde nahradí jejich zesnulou 16letou parsoničku. Cíleně se žádnému sportu zatím nevěnuje, ale starší dcerka s ní pravděpodobně bude běhat agility. 

 

erinye.jpg

Narodila se jako 3. přesně o půlnoci. Je to největší dračice, je všude a nikde, neuvěřitelně rychlá a drivová fenka. 

Bydlet bude v Týně nad Vltavou a s paničkou bude chodit do lesa. Už se byla podívat na lišku a říkala, že myslivost je její vášeň. Krom toho má doma 3 malé dvounožce, kteří ji myslím vytěžují na plné pecky. Doma se jmenuje Bety. 

 

 

eris.jpg

Narodila se 2. v pořadí, je to maličká poděska, ohromně rychlá. Když se zpětně koukám na fotky, vedla veškeré honičky. Tahací moc není, ale pracujeme na tom. Hlavně je velmi štěkací, takže vhodná pro záchranařinu, kde velmi pravděpodobně vystřídá neštěkavou Tessu. 

Spolumajitelství nakonec neklaplo, vzhledem k nemoci Ketynky jsem se rozhodla Eris si nechat. Do chovu ovšem nezasáhne, chybí jí 3xP2. 

 

Deníček vrhu E 

 

Rubriky

Deníček vrhu E

Příspěvků: 0