Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

2024

 
12.4. Tento týden jsem strávila na výcvikovém soustředění se členy Olomoucké záchranné brigády. Se štěňátkem to bylo maličko náročnější, trénovala jsem jen dopoledne a odpoledne jsem se věnovala Tarce, procházkám v lese a nějakému focení. Holky nakonec cvičily v podstatě každý den, Eris ohromně poskočila ve značení, ke konci týdne konečně s chutí a zápalem běhala za figuranty po sutině a hezky štěkala. Kety si dala jeden poměrně těžký speciál v sutině, takže po zbytek pobytu měla jen jednoduché věci, poslední den si na sutině vyzobala 4 figuranty víceméně zadarmo. Její pohyb po sutině je pořád výborný, na 13 let je ve vynikající kondici. Taruška se 2x prošla po sutině a celý týden se socializovala - hrátky s mými pejsky, cizími pejsky, s lidmi... Užila si to velmi.
Moc děkuji kamarádům z Olomoucké záchranné brigády za pozvání a cenné rady.
♦♦♦
7.4. Já jsem plynule pokračovala v cestovatelskémtara.jpg víkendu, po řádném dospání odvezla Vítka na zkoušky a svištěla na sever do Štětína. A ode dneška je novým členem naší smečky rozkošná dračice Maleficent Mysia Zagłada alias Tara. Je mi ctí, že mi ji paní Agnieszka Wasiukiewicz svěřila a budu se snažit, abych její chovatelskou stanici vzorně reprezentovala. Taruška by se měla věnovat záchranařině, nicméně ještě jsem ji neslyšela zaštěkat.
♦♦♦
5.4. S Vítkem jsme si vyrazili fotit do Bavorského lesa a holky jsme dali na hlídání - k Olince Kapkové, co se odstěhovala na vesnici, tudíž nejen u ní doma, ale v každém domě je banda koček. Olčiny kočky se psů vůbec nebojí, takže se parsonky chovaly v podstatě velmi slušně - žádnou nezadávily. Pravda, bydlely v kleci a venku chodily jen na flexině - jistota je jistota laugh. My jsme si užili náramně bez starostí a v 10 večer jsme si pusinky zase vyzvedli.
♦♦♦

24.3. Tak dneska mám hvězdy hned 2! Kety 2x pokořila zkoušku RO2, sice s odřenýma ušima -oběma, za 67 a 64 (kdo ji v poslední době viděl, tuší, proč mám takovou radost). Některé nuly šly za mnou, ale měly jsme to tak půl napůl, nejvíc srážek bylo za vložené cviky a cviky u pravé nohy... už asi nemám sílu ji to učit.

Erinka dnes měla premiéru. V prvním parkuru byla taková nesoustředěná, už ve slalomu (2. karta) se tak nějak plynule odpojovala a zapomínala, co má dělat. Takže po asi 5. kartě jsem to zabalila, odměnila ji mimo pořadí a zbytek došla s odměnou po každém cviku a občasnou dopomocí pamlsku v ruce - a bylo to moc hezké. V 2. parkuru to bylo o chloupek lepší. Ještě před startem jsme se byly podívat zblízka na deštník - takovou krajně podezřelou věc nikdy neviděla. Ale pak už šla moc hezky - některé věci jsou nedotažené a vím o tom, jedna desítka byla moje, takže sice za 61, ale máme první RO Z