Jdi na obsah Jdi na menu
 

Acer Regina Canina

Ace

 

nar. 31.1.2011  + 12.4.2022                        img_1024.jpg

Belgický ovčák malinois

Rodokmen

Zkoušky  RH-E 187bodů, velmi dobře, ZZZ 176 bodů, velmi dobře, BH 48 bodů, obstál, ZVV 1 249 bodů, dobře, ZZP 1  dobře, RH-FL A 165 bodů velmi dobře, FPr 1, FPr 2, SPr 1-3, ZZP 2 

Vyšetření na DOV - prostý (MVDr. Lenská 25. 4. 2012)

 RTG DKK   0/0

RTG DKL 0/0

SA neg

Chovný  

 

 Acer  patří manželovi, ale jeho persona stojí za zmínku, i když má své vlastní stránky. Ace jsme přivezli k Pepovu svátku 18.března 2011 od kamarádky Reginy Samlíkové, brněnské záchranářky. Má hvězdný původ, maminka Sia (Vedetta de Aphaville Bohemia) je mistryní světa v plošném vyhledání z r. 2009, ani v následujícím roce si nevedla špatně. mimochodem je to velice milé a příjemné zvíře, kontaktní, mazlivé, hodné k dětem. Pracovní náplní tatínka Jardy (Jatagan de Alphaville Bohemia) je všestranný výcvik, IPO a agility, ve všech těchto disciplínách je velmi dobrý.  Osobně ho až tak dobře neznám, viděla jsem ho jen   jedinkrát  na závodech agility a běhal moc pěkně.

Ejsík má tedy výborný původ, tak doufáme, že geny svých rodičů taky zúročí. Zatím hlavně jí a spí, na vycházkách honí lístečky a snaží se honit i holky, ale to zatím nezvládá. je to pěkný vzteklounek, nejvíc ho rozčiluje, když není po jeho (což se občas prostě stane), to pak kouše zběsile kolem sebe, ale zatím se daří ho uklidnit po dobrém.

Coby dospělec Ejsín přerostl všechny naše holky a většinu psů své rasy - je z něj malý poník. Absolvoval bandu zdravotních testů a i bonitaci a byl uznán chovným. Teď ještě musí předvést, co má v hlavě, aby to někdo ocenil a vybral si ho případně pro svou fenku. Po dlouhém hledání správné metody tréninků pro něj si nakonec dal říct a připravuje se svědomitě na vrcholové záchranářské zkoušky, zúčastnil se i Atestu MV,  mezitím příležitostně plní jedooddílovky IPO - SPr, UPr a FPr. 

Po smrti páníčka si Ejsín užívá zasloužený důchod, po drobném úrazu už je na sutině opatrný a není potřeba ho tam v jeho věku honit. Na stará kolena se z něj stal poměrně příjemný společník, který vyžaduje pravidelnou dávku mazlení. 

Ejsín nás nečekaně opustil 12.4.2022 - ochrnul po úrazu.  

 

Příspěvky

Více o Ejsíkovi

14. 5. 2011

| Rubrika: Acer Regina Canina

 Acer Regina Canina je pejsek, na kterého si Pepa čekal skoro rok. Už v roce 2010 bylo jasné, že Pepa potřebuje nového psa, Cherrinka se chovala, jako asociální autistka a  zjevně se  nehodlala dát dohromady, takže výcvik s ní byl dost sisyfovská práce. 

 

Jak jsme pořídili pátého psa

25. 3. 2011

| Rubrika: Acer Regina Canina

Stále tvrdím, že maximum psů pro jednoho člověka jsou 2 kusy (proto jsme zapojili Vítka, aby jich mohlo být 5 ). Pepu cvičení s Cherry nemůže uspokojovat, takže se u nás objevil Acer