Jdi na obsah Jdi na menu
 

Silvestr 2014

23. 1. 2015

Vánoce u rodičů proběhly velice rychle - Pepa pracoval ještě 23. prosince, já jsem zas nafasovala službu 26. prosince, takže jsme zvládli doma jen Štědrý den a 1. svátek vánoční. Zato jsme ale měli oba volného Silvestra a tak jsme si vyrazili do Červené Řečice s našimi brněnskými kamarády. Já jsem sloužila před Silvestrem ještě noční a byl solidní frmol, takže cestu jsem kompletně zaspala. 

K Pípalům jsme přijeli víceméně přesně na oběd a hned odpoledne bylo krátké hledání, tentokrát u nich na statku. Kety měla na rozjezd jen samé jednoduché věci - odcházející osoby viděla a trénink jsem zaměřila jen na samostatnost, tj hledání na poměrně dlouhou vzdálenost, a vytrvalé štěkání - do mého příchodu. Všechno klaplo krásně, Ketynka je moc šikovná. Po hledání jsem si šla lehnout 

img_0191.jpga dospat se po noční, aby se mnou byla večer nějaká zábava.  Stejně byl ten Silvestr trošku chcíplý, všichni přijeli o den dřív a pařili předešlý večer, a spolu s cvičením se únava dostavila téměř zákonitě. Půlnoc jsme samozřejmě zvládli, já jsem byla venku fotit ohňostroj (bez stativu, takže žádná sláva, ale něco se povedlo. 

V sobotu jsme zahájili opět hledáním na statku, tentokrát jsem se pokusila zaměřit i na poslušnost, tj vysílání do směrů, zařadila jsem také výškový úkryt, se kterým si Kety bravurně poradila, další věci už byly celkem jednoduché a rychlé. Odpoledne jsme si opětovně dali soutěž, a zase to stálo za to. Klasická kimovka byla nahrazena bludištěm mezi 5 předměty (distance, kužel, petka, židle a krabice) podle  vylosovaného pořadí, se psem u nohy. Pes se až tak moc nehodnotil, ten byl jen pro rozptýlení pozornosti psovoda. Agilitní průprava se mi moooc hodila, s pořadím met jsem neměla nejmenší problém, zatímco pro některé to bylo opravdu bludiště.  Dalším úkolem byla poslušnost - polohy na distanci s psovodem obráceným zády ke psu. Já jsem si za cenu ztráty bodů stoupla čelem a Kety byla moc šikovná. Pak jsem si zkusila dávat povely psovi za zády a překvapivě to Ketka taky zvládla. Odložení s rušivkami až tak hvězdné nebylo, zjevně Ketynce povel "volno" klidně může dát kdekdo a velmi ráda poslechne (zejména kdy leží na mokré posněžené a polozmrzlé trávě). Aport z pneumatik se taky úplně nepovedl, ale měla dvě na sobě a pro přinesení aportu by musela skočit opravdu dovnitř do pneumatiky, což se jí evidentně nechtělo, zas takový aportér tedy není. Ovšem po sundání vrchní gumy přinesla aportek ochotně a rychle. No a v poslední disciplíně jsme excelovaly - vysílačka (z distance) do tunelu vzdáleného tak 15 metrů, na nějž ovšem pes neviděl. Kety si samozřejmě na povel umí v parkuru najít tunel a proběhnout ho, takže jsme zřejmě byly nejlepší, stačilo ji jen vyslat tak, aby se jí tunel ocitl v zorném poli. Takže to jsme daly na první povel a nejrychleji. Nakonec nám tahle exhibice vynesla slavné brambory - 4. místo. Musím říct, že u odložení, aportů a vysílačky jsme se pobavili všichni výborně, taky povely k zaujetí poloh někteří psi pochopili jako pokyn "vlez mi na záda" který samozřejmě přeochotně plnili. 

Večer se kromě vyhlášení výsledků soutěže hrály opět společenské hrátky - hádání filmů a Activity. Letos byl v kurzu Hon na ponorku, ale byla i spousta jiných perel (jazzová kapela, kuřecí prsa...). 

V neděli jsme si potrénovali v zámku, opět vcelku dobrý trénink. Chtěla jsem trochu samostatného hledání, nicméně Kety si to vyložila po svém a samostatně nalezla a zkonzumovala všechny zbytky, které popadaly z tlamy Ejsovi, který hledal před ní... ani štěkat u toho nemohla, no prostě průšvih. Tak měla ve finále opravné kolo, kde už hledala skvěle, včetně polovýšky. Pepa se pomlátil při lezení na okno a zlomil si 2 žebra, na což se přišlo až v pondělí na úrazovce, kde také lékaři zjistili, že má taky nějaké starší zhojené zlomeniny... asi bych ho už měla přestat mlátit, stejně to valný efekt nemá wink. No, odjížděli jsme tedy trochu předčasně, hned po obědě, taky proto, že hlásili večerní mrznutí a ledovku. Každopádně to byl opět super víkend s výbornými lidmi a úžasnou atmosférou. Nelze zapomenout ani na vynikající kuchyni paní Pípalové a vůbec  dokonalý servis, velice ochotný personál a skoro rodinné zázemí. Pejsci si potrénovali, my jsme se zase trošku zdokonalili v různých dovednostech a poučili se z chyb vlastních i cizích. Kety celé pondělí spala, takže jsme jí asi uvařili mozeček, protože fyzicky udřít ji rozhodně nelze. Shelbinka spala ještě ve středu laugh