Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vánoční výstava 2017

12. 12. 2017

Popadl mě nějaký úlet a Ketku po štěňatech jsem přihlásila na Vánoční výstavu teriérů, abych šla štěňátkům příkladem. Kety nebyla po štěňatech vůbec v kondici, upravovala jsem ji v pátek večer, nicméně aspoň kožich měla luxusní. Bylo mi hloupé nahnat na výstavu štěňátka a pak se neúčastnit, takže jsem nakonec jela, i když jsem tušila, jak to dopadne. Účast  nakonec přislíbily obě Lucky, paničky Berettky a Giny a v sobotu ráno byly na místě. Bery mě poznala a měla ohromnou radost, Gina nevím, ale ta měla ohromnou radost ze všeho. Obě holky byly nadšené děním kolem sebe, hromadou lidí i psů, a spolu si báječně pohrály. Bery s sebou měla celou rodinu i s malým Luciáškem a některými z kelpinek, které na teriéří akci působily stejný rozruch, jako vlkodav, který se také přijel podívat. 

Před námi byla spousta jacků a pak ještě všichni psi, ale holky statečně vydržely, i štěnda se držela. Berynku jsem si předváděla sama, Ginu panička. Nástup do kruhu byl velkolepý, Beruška celkem hezky stála a měla velkou radost, nicméně to skončilo v momentě, kdy jsem ji zdvihla na stůl. To by ještě nebylo to nejhorší, ale pan rozhodčí se jí DÍVAL DO TLAMIČKY!, chtěl vidět ty pizizuby, co jí tam rostou. Všechno špatně, od té doby už se mi jen snažila vyšplhat na hlavu a zdrhnout. Nějak se mi ji povedlo udržet na stole, ale o předvedení bych nemluvila. Naštěstí se na zemi velmi rychle uklidnila  a nakonec se moc pěkně předvedla v pohybu. Aspoň něco. 

To Ginuška měla našprtáno podstatně lépe, na stole stála, jak panna a předváděla se excelentně, což jí vyneslo nádherné první místo, porazila s přehledem Berču i třetí fenku ve třídě. My jsme nakonec skončily až na 3. místě. 

Pomalu byl čas připravovat Ketku - rychle vyvenčit, přičísnout, uhladit nebo vytrhnout odstávající chlupy a trochu ji probrat, byla trošku naštvaná, že jsem si dovolila odložit ji do kennelky. Do kruhu už jsme nastupovaly vesele, ale konkurence byla silná - v pracovní třídě samé drobné fenky v pracovní kondici, vedle nich Kety vypadala, jak mastodont.  Pan rozhodčí si Ketynku 2x osahal a marně se pokoušel obejmout její hrudník - je prostě veliká. Pochválil jí hlavu, úhlení, luxusní srst a předvedení, naopak trošku pohaněl obrovský hrudník a kondici -  já  bych ji nazvala spíš jatečnou, on tak hrubý nebyl. Během závěrečné přehlídky si Ketku šel ještě jednou osahat a nakonec nás zařadil na 4. místo - byla prostě plnější a ne úplně nasvalená, jinak to ani dopadnout nemohlo. Nicméně i tak mám radost, Kety se velmi hezky předváděla, od loňska nic nezapomněla (samo jsme vůbec netrénovaly). I tak jsem jí slíbila, že už ji otravovat výstavami nebudu. 

Nastal čas se rozloučit s Berettkou, pánečci měli v Praze ještě nějaké vyřizování, a i Lucka s Ginou přemýšlela, jestli vůbec bude čekat do závěrečných soutěží. Já jsem vzala Kéťu za odměnu vylítat na louku, kde jsem vymrzla tak, že jsem odjela rovnou domů a do postele. Ukázalo se to jako velká chyba, protože Lucie se nakonec na závěrečky vrátila a v soutěži o nejlepší štěňátko se umístila na nádherném 2. místě, takže megaúspěch. 

Velký dík patří pořadatelům za opětovně skvělou organizaci, nápadité upomínkové předměty a výborné mlsky.