Jdi na obsah Jdi na menu
 

Loki a Ozzy

Loki

21.6.2015 - 7.2018

Koncem září 2015 jsme si přivezli domů Loki. Je to koťátko 2 krásných zrzounů Tyra a Sunny. Oba jsou řečtí imigranti, tatínek Tyr se u nás v nemocnici zotavoval z těžkéhoimg_5811.jpg zranění po pádu ze střechy, ale mezitím jeho družka Sunny porodila 3 krásná koťátka. Malí zrzci byli tak úžasní, že jsem se víceméně dala přemluvit do kotěte. Celou dobu u maminky byla koťátka za kocoury, až když jsme si pro čičína přijeli, zjistili jsme, že čičín je čičina, a její bráškové jsou sestřičky.  

Loki se první dny hodně bála všeho, hlavně psů, syčela na ně ze 2 metrů a když se přiblížili na metr, skákala po nich, jak největší zabiják - holky se pomalu bály i jít napít. Teď už chodí Loki ven  dovádějí s Tomem doma i venku, vypadá, že je venku docela spokojená. Doma samozřejmě soustavně visí na záclonách, otevírá psům linku s odpadkovým košem, courá po nábytku a všeobecně solidně škodí. Z tohoto důvodu žije přes den venku a domů chodí jen na noc se vyspat. Venku běhá kolem domu, občas se vydá i na ulici, a na rozdíl od Toma jí nevadí sníh, dokonce v něm i dovádí. Tak doufám, že neskončí pod koly nějakého auta. Po odchodu Tomáška zůstala sama, takže bylo načase pořídit jí kámoše, protože začala lovit parsonky. 

Loki nás opustila v létě 2018 po přestěhování do nového domku v Řitce. Začala se toulat po přilehlých polích a loukách, až jednoho dne zmizela úplně. Divoká krev...

 

Ozzy

červenec 2015 - říjen 2017

Ozzy je krásný mourovatý img_7690.jpgkocourek, jak už to u nás bývá, původně bezprizorní zvířátko z práce. Měl úraz, na veterinu jej přivezla záchranka, a majitel odmítl zaplatit za ošetření, protože do venkovní kočky nechtěl investovat. Čičín měl jít do útulku, ale byl by tam zřejmě jako striktně venkovní kočka dost nešťastný. Tak putoval k nám. Se psy to měl stejně, jako Loki, dost se jich zpočátku bál, ale  nakonec s nimi občas i spí, a hlavně je ze zálohy loví. Venku je na sebe opatrný, tak doufám, že nám chvíli vydrží. 

Ozzy nás opustil po 2 letech následkem vážného úrazu.