Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tom, Sandy a Zrzka

2. 1. 2014

Tomík

červen 2013 - leden 2016

Tomík měl vtipný příběh - kamarádce Ivě Jílkovéimg_9073.jpg  na silnici mezi poli normálně nastoupil do auta, když zastavila, aby se podívala, jestli černé koťátko není třeba zraněné. Iva už v té době měla jednu kočku a nějak si s Tomem úplně nesedli, takže jsem si v říjnu s velkou slávou dojela pro černé kotě. Tomík krátce po příchodu k nám onemocněl nějakou odpornou horečnatou chorobou, ale nakonec se uzdravil, přibral,  a je chloubou naší domácnosti. Je to vcelku klidná kočka, která ale nezkazí žádnou legraci, kterou vymyslí mourovatá  Sandy. Po smrti Zrzečky i Sandy zůstává zatím sám, a svou hravost testuje na parsonkách - porůznu je honí a fackuje, kdykoli jdou kolem. 

 

Sandy

červenec 2013 - 10.7.2014

Sandy je z letních koťat, které na chatě krmili img_0233.jpgznámí naší sestřičky Hanky, ale protože se na zimu vraceli do Prahy, chtěli koťata udat, aby v zimě netrpěla hlady a nedostatkem lásky. Je to velmi temperamentní mourovatá kočička, soustavně se pokoušející lovit cokoli, včetně našich končetin a psů a soustavně vymýšlející nějaké lumpárny. S Tomem se pokamarádili velice rychle a tvoří nerozlučnou dvojku bavící nás během dlouhých zimních večerů. Sandy se po kastraci velmi zklidnila, nicméně lov psů a hravost jí  zůstaly. Dokonce jako jediná naše kočka kamarádila i s parsoními štěňátky, nechala se od nich ožužlávat a nijak jim neubližovala.  Poslední týden svého života ovšem začala rapidně hubnout a než jsme stihli něco podniknout, nepřišla domů. Pravděpodobně ji dostihla infekční peritonitida. 

  

Zrzka

září 2013 - 25.11.2014

Zrzečka je náš nejnovější přírůstek - img_0068.jpgnašli ji kratičce před Vánoci nějací lidé v příkopu, prochladlou, a dopravili ji k nám na veterinu. Zaparkovali jsme ji na hospitalisaci, odčervili, zbavili parazitů, ale víc než týden ji nikdo nechtěl, takže jsem ji nakonec odvezla k nám domů. Je to neuvěřitelně milá a bezprostřední kočička, hodná a mazlivá, ale se psy si umí poradit. Nejvíc si oblíbila manžela, po kterém se válí každou volnou chvilku, kdy ho zastihne sedícího (zjevně dobře pochopila, kdo u nás rozhoduje o počtu a složení zvěře). Taky s pejsky vychází výborně, dokonce se chodí povalovat po naší největší lověně Ketynce, která už skoro zapomněla, že kočky se dají honit.  Zrzka taky začala v létě nosit domů (Ketynce) myši, takže je z ní výkonný sériový vrah. Bohužel koncem listopadu měla střet se psem, který bohužel nepřežila.