Jdi na obsah Jdi na menu
 

Krytí Berettky

3. 1. 2021

Déčkový vrh je náš první externí, Berettu mám ve spolumajitelství, takže vrh bude odchován u Lucky Zochové v Málkově. 

Výběr ženicha byl opětovně oříšek - kromě problému s příbuzenstvím a mými požadavky (ne velký pes, plnochrupý, pracující, zdravý a dá se na něj dívat) přibyl ještě problém s JBD - novou nemocí parsonů, protože Beretta je přenašečem. Pes tudíž musel být též otestovaný. Také nás mírně omezuje rodokmen Berry, který je neúplný (její otec je v pomocném registru). Rázem se armáda smrskla na pouhé 4 jedince. Situaci nám ještě hodně zkomplikovala covidová epidemie, do zahraničí se nedalo vyjet, minimálně 2 psi padli. Nakonec jsem se rozhodla po Coffeho - Beefeatera Beatific Beast, který je velmi hezký, pracuje a má veškeré dostupné zdravotní a genetické testy. 

Nastal den D a ve čtvrtek po ránu jsme se sešly v Řepích na cvičáku všechny 3 - paní Eva, Lucka a já. Berry byla snaživá, Coffe naopak dost vlažný, přemýšlel spíš o lovu myší a potkanů, ale nakonec si dal říct a nakryly jsme úspěšně. V pátek jsem se už neúčastnila, protože v práci bylo dost nemocných, takže zprávy mám jen z druhé ruky - krytí proběhlo, byla strašlivá zima, a cestou do auta si to psi dali ještě jednou, s dalším půlhodinovým svázáním. Při té příležitosti se také pokoušeli lovit potkany, kteří se tam za tmy promenádovali po cestě. Tak holky mají opravdu z krytí zážiteček.  smiley

A už se jen netrpělivě čekalo na ultrazvuk. 14. prosince jsme se dočkali minimálně 4 krásných červíků v Berettině bříšku.